Muziekliefhebbers opgelet! Met deze 3 tips heb je beter geluid in huis

meubilair

Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed: muziek. Als groot muziekliefhebber is het heerlijk om de hele dag door muziek aan te hebben staan. In de auto naar werk, tijdens het koken, onder de douche, in de woonkamer terwijl je een lekker dansje doet… Daar wil je natuurlijk goed geluid bij, zodat je de muziek nog beter kunt ervaren. Met deze 3 tips zorg jij voor een betere akoestiek in huis en geniet je nóg meer van je favoriete muziek!

1. Denk in hokjes

Er wordt ons vaak genoeg verteld om niet in te hokjes te denken, maar doe dit vooral wel als je betere akoestiek wil! Grote ruimtes doen de akoestiek weinig goeds, omdat er een galm ontstaat. Dit wil je voorkomen, dus zorg ervoor dat je een grote ruimte splitst. Zet er bijvoorbeeld een boekenkast neer, zodat de muziek beter klinkt. 

2. Kies je meubilair slim

Om de akoestiek in je woning te verbeteren, moet je je meubilair slim uitkiezen. Laat die leren bank maar staan, deze weerkaatst het geluid waardoor er meer galm in huis is. Ga voor een mooie stoffen bank voor in de woonkamer. In plaats van het geluid te weerkaatsen, absorbeert een stoffen bank het geluid juist. Daarmee is het dus een must voor in je interieur als je wil kunnen genieten van je favoriete artiesten!

meubilair

Gordijnen voor betere sound

De derde tip die je misschien niet gelijk ziet aankomen, is het kiezen van de juiste raamdecoratie. Welk type raamdecoratie je kiest heeft namelijk heel veel effect op de akoestiek in je woonkamer. Hoe mooi vitrages ook staan in je interieur, haal die maar snel naar beneden! Deze zullen de klank in je woning geen goed doen. Kies voor overgordijnen met een zware stof, waardoor het geluid geabsorbeerd wordt en er een mooiere akoestiek ontstaat.

Hoe zorg jij voor een goede akoestiek?